Det hade gått rykten inför årets Game Awards och Sega hade annonserat att de skulle visa någonting men givetvis inte vad. Det vi fick var mer än åtminstone jag hade vågat hoppas på. Hela fem klassiska spelserier gör comeback! Ja, Sega lovar rent av fler än så.

Sega väljer att återuppliva Crazy Taxi, Jet Set Radio, Shinobi, Golden Axe och Streets of Rage. Så kul! Det är alltså två Dreamcast-varumärken och tre från den klassiska Mega Drive-eran.

Mer än en skön trailer fick vi inte, men bara beskedet att Sega arbetar på uppföljare (eller remakes, det vet vi egentligen inte) till så klassiska spelserier är både roligt och välkommet. Detta har vi gamla Sega-fans tjatat om länge. Nu händer det äntligen, och av trailern att döma är detta bara fem exempel. Det kommer mer.

Även om jag ser mest fram emot ett nytt Jet Set Radio är jag faktiskt mest nyfiken på hur Sega tänker modernisera Crazy Taxi för att få denna i dag daterade titel att kännas fräsch och relevant. Crazy Taxi var galet roligt på Dreamcast, en konsol där konkurrensen inom racinggenren var stenhård redan från start.

Men mycket har hänt sedan dess, så i dag känns spelet nästan ospelbart, även om det onekligen har drösvis av charm. De behöver få till körkänslan för att det ska fungera och göra spelet mycket större för att fungera i dag. Crazy Taxi var ett kort arkadspel som fick lite mer innehåll till Dreamcast, men i dag krävs mer än så.

Jag hoppas verkligen att Sega lägger ned hjärta och själ i dessa nya projekt och inte bara vill mjölka gamla varumärken. Om de lyckas kan det nämligen bli en riktig återkomst, en nystart, för flera spelserier som många av oss minns med stor värme. Det skulle vara fint, både för Sega och oss gamla rävar.

(Visited 57 times, 1 visits today)