Det drar ihop sig till spelvärldens Oscarsgala, The Game Awards. Som vanligt hålls den lite tidigare än vad som är optimalt eftersom det faktiskt släpps spel även i december, men det är vad det är.

Som väntat har Baldur’s Gate III fått många nomineringar, däribland som Årets spel. Men det har även Alan Wake II. Den finskutvecklade spräckisen har lika många nomineringar – totalt åtta – som Larians hyllade verk. Det är imponerande, minst sagt. Och roligt för våra nordiska grannar!

Givetvis är en nominering inte samma sak som en vinst, så vi får hoppas att Remedy lyckas ta hem några av dem också. The Game Awards tenderar annars att belöna ett fåtal spel som kammar rent.

Nominerade till priset för Årets spel är i övrigt Spider-Man 2, Resident Evil 4, Super Mario Bros. Wonder och Zelda: Tears of the Kingdom. Väntade nomineringar och väldigt fina spel allihop.

Någon kanske noterar att ett spel saknas. Starfield har inte nominerats till Årets spel. Och det är kanske som det ska vara. Spelet har fått bra men inte fantastiska betyg, och delat Bethesdas fans i två läger. Däremot är Starfield nominerat till årets RPG, men där finner vi även det förmodligen oslagbara Baldur’s Gate III.

Själv hade jag gärna sett lite kärlek till Bramble: The Mountain King och Planet of Lana, men det var inte så oväntat att de lämnades utanför. Däremot nominerades Cocoon till årets indiespel, vilket var trevligt att se.

Alla nominerade kan ses här, och där kan man även rösta genom att logga in via Twitter eller Google.

Lite oväntat, kanske, att Alan Wake II har lika många nomineringar som Baldur’s Gate III.
(Visited 70 times, 1 visits today)