Nu går vi in i hösten på riktigt. Värmen är ett minne blott. Spelhösten är här. Oktober är en galet hektisk spelmånad. Nyss släpptes pusselindiespelet Cocoon som jag har väldigt trevligt med. Men det är bara början.

Den 12 oktober släpps Assassin’s Creed Mirage, som fått blandade betyg men övervägande positiva omdömen. Denna nystart med en kortare och mer fokuserad spelupplevelse känns välkommen, även om jag älskade settingen i Valhalla.

Den 17 släpps Sonic Superstars och tre dagar senare är det dags för nästa tvådimensionella äventyr, Super Mario Bros. Wonder. Jag kommer köpa båda och ser verkligen fram emot dem. Att de släpps nästan samtidigt är en lite olycklig slump.

Däremot kommer jag inte köpa Spider-Man 2, som också släpps den 20 oktober. I stället väntar jag in uppföljaren till ett av mina favoritspel genom tiderna, Alan Wake II, som släpps den 27 oktober. Det kan mycket väl bli årets spel för min del. Och då är det ändå inte slut där. Den 31 oktober släpps Jusant, en av sommarens överraskningar på Xbox-showen i juni.

Hektisk månad, som sagt. Nästan på ett ångestfyllt sätt, för hur ska man hinna? Oktober tenderar att vara en stressig månad även på andra sätt så det gäller att hitta tiden och lugnet för att kunna sätta sig ned och spela.

(Visited 106 times, 1 visits today)