Senare i veckan lanseras Teyons nya RoboCop-spel, RoboCop: Rouge City. En sak vet vi redan nu. Det kommer inte vara med på några listor när spelåret 2023 summeras, det kommer sannolikt heller inte synas på några försäljningslistor och det släpps under årets mest hektiska tid. Men det ser… ganska bra ut.

Om någon glömt det är Teyon studion bakom Terminator: Resistance, som släpptes 2019 och som jag skrev om här. Det var ett AA-spel som sågades i spelpressen, lite orättvist i mina ögon. Det var inget mästerverk, men det var ett spel som lyckades fånga den rätta Terminator-känslan, var troget originalmaterialet och innehöll massor av kärlek till franchisen. Sådant räcker ganska långt. Dessutom hade det ett helt OK gameplay och var bitvis riktigt engagerande.

Jag har inte samma emotionella koppling till RoboCop, så jag har inte ägnat så mycket uppmärksamhet åt Rouge City. Den första trailern såg dessutom ganska dassig ut. Men nu verkar det ha hänt en del.

Digital Foundry har tagit en titt på PC-versionen och är ganska imponerade. ”Pretty awesome”, är det tidiga omdömet från vanligtvis kritiska DF. Hur konsolversionen rullar vet vi inte än, men om det får hyggliga recensioner kan RoboCop: Rouge City bli mitt nästa inköp. Kanske är det en av årets stora sleeper hits?

(Visited 120 times, 1 visits today)