Välj en sida

Att Starfield skulle öka suget efter Xbox Series X/S var väntat. Frågan var bara hur mycket, och sedan hur länge det kommer hålla i sig.

En indikation på att det kan bli ett skutt uppåt är att försäljningen av Xbox Series X ökat med 1056 procent på amerikanska Amazon. Givetvis är detta från ganska låga nivåer, men det är ändå uppenbart att Bethesdas omtalade rymdepos har bidragit med ett ökat intresse för Microsofts konsol. Vilket var minst sagt välbehövligt.

Då ska vi komma ihåg att Starfield inte ens har släppts till alla än. Det är först på onsdag som standardutgåvan släpps, hittills har bara köpare av premium- och Constellation Edition haft tillgång till spelet. Den 6 september blir spelet också tillgängligt för alla med Game Pass.

Jag tycker att det har varit oväntat tyst rent marknadsföringsmässigt. Jag hade förväntat mig TV-reklam och reklam i alla busskurer samt i tunnelbanan. Hittills har jag inte sett något, men det kan ju skilja från land till land.

Förvånansvärt nog har vi inte heller sett några bundlingar eller en exklusivt designad Xbox Series X än. Microsoft har i stället släppt en budgetvariant för den som vill ha lite Starfield-tema på sin Xbox: en ”wrap” som man kan trycka fast på sin konsol och ge den ett nytt utseende för en femhundring. Den är hård och viks runt konsolen och påminner enligt uppgift lite om de skydd som finns till Microsoft Surface-produkter. Bra material av allt att döma.

Är Starfield ”Xbox-räddaren” Microsoft så desperat behöver? Det är för tidigt att säga. Recensionerna har överlag varit positiva, men det finns också mycket kritik mot allt från menyer till dålig AI och innehållslösa världar. Själv har jag spelat för lite för att säga vare sig bu eller bä än, men visst märks det att det är en påkostad produktion.

(Visited 112 times, 1 visits today)