”13 years in the making”.

Den finska studion Remedy, som släppt spel som Max Payne och Control, ville tidigt göra en uppföljare till det älskade Xbox 360-spelet Alan Wake. De kom en bit på väg, men fick aldrig finansieringen säkrad. Uppföljaren lades i malpåse. Tills nu.

Den 27 oktober släpps Alan Wake II. Precis allt jag sett ser riktigt bra ut, men på sistone har jag försökt undvika previews. Jag vill inte veta mer. Jag vill gå in med någorlunda öppet sinne.

Alan Wake är ett av de spel jag håller allra högst till Xbox 360 (för den som missade det rekommenderas remastern). Det första spelet hade några uppenbara svagheter som Remedy själva medgett. Men stämningen, atmosfären, karaktärerna, berättelsen, grafiken och soundtracket lyckades finländarna förträffligt med. Det var kort och gott ett riktigt bra äventyrsspel med thrillerinslag.

Tretton år senare är det alltså dags igen. Att jag ser enormt mycket fram emot Alan Wake II är årets underdrift. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det lever upp till dessa högt ställda förväntningar.

(Visited 103 times, 1 visits today)