Det har gått snart en månad sedan jag packade upp min samlarutgåva av Starfield, Constellation Edition. Jag är ännu inte klar med spelet, och intryck kommer, men jag kan åtminstone säga några ord om den minst sagt dyra samlarutgåvan.

Constellation Edition är en liten väska, en replika av en motsvarande väska från spelet som i sin tur är inspirerad av Nasas produkter i det verkliga rymdprogrammet. Den är gjord av plast och metall, är ganska tung och ser genuin ut.

Det första man ser när man öppnar kartongen är dock inte väskan utan steelbooken. Ett fint glänsande metallfodral för ett spel som inte medföljer. Fysiskt, alltså. Det är ett otyg att samlarutgåvor allt oftare inte inkluderar en skiva utan endast en digital spelkod.

Det vi får är alltså ett tomt fodral. Fast i det här fallet är det inte riktigt tomt. Spelkoden är nämligen inristad på en tung credit stick i metall (det finns inte ens plats för en skiva i steelbooken), vilket känns lite bättre än en papperslapp.

Så kommer vi till själva väskan. Snygg, trovärdig och noggrant paketerad. Inuti finns inte så mycket. Ett Constellation-emblem, ett vristband och en klocka. Smartklockan är förstås huvudattraktionen. Jag har inte använt den så mycket än, ska sägas, men den verkar fungera som en riktig smartklocka. I övrigt ingår ett digitalt soundtrack, framtida DLC och lite annat smått och gott.

Är den då värd pengarna? Det är alls inget fel på denna samlarutgåva, och Bethesdas vana trogen sticker den ut. Vi snackar inte en artbook och en figur här, som så ofta är fallet. På så vis är Constellation Edition rolig att ha i samlingen. Om den är 3500 kr är upp till var och en att avgöra. Svaret på hur man känner för denna utgåva beror nog delvis på hur mycket man uppskattar spelet.

Innehållet.
(Visited 152 times, 1 visits today)