Välj en sida

Jag har börjat bli en riktig sucker för samlarutgåvor. De är nästan alltid överprissatta, men det är något speciellt med en figur från ett spel som man verkligen gillar, kartor, en liten bok med spelets karaktärer och ett soundtrack. Det är vad som oftast ingår.

För långt ifrån alla spel släpps samlarutgåvor, men THQ Nordic är duktiga på att sätta ihop sådana för de fans som vill ha. Nu har de gjort det igen och denna gång för den kommande höstskräckisen Alone in the Dark. Den är begränsad till 5000 exemplar vilket, åtminstone potentiellt, stärker dess samlarvärde långsiktigt.

Dessa måste alltid förbokas för att garantera tillgång, vilket innebär att man bokar en dyr utgåva av ett spel man inte har spelat än. Eller knappt ens läst en förhandstitt på. Det är lite riskabelt eftersom jag inte har en aning om jag kommer gilla spelet eller ej.

Alone in the Dark har en brokig historia med flera usla uppföljare, där de senaste från 2015 och 2008 var nästan komiskt dåliga. The New Nightmare från 2001, som jag har till Dreamcast, var betydligt bättre och står sig ganska bra än i dag som ett klassiskt skräckspel (även om denna version saknar läppsynk).

Det återstår att se hur remaken av det allra första spelet står sig. Det släpps under den hektiska oktober, vilket inte bådar gott för försäljningen. Men Alone in the Dark kan ju vara bra och samlarutgåvan verkar faktiskt ganska fin, även om priset är i de högre regionerna givet vad som ingår. Här finns nämligen vare sig en artbook eller ett soundtrack inkluderat, vilket är en liten besvikelse.

Nu blev det en förbokning av Xbox-versionen ändå så jag håller tummarna för att det inte var ett felbeslut och att denna klassiska skräckfranchise gör en efterlängtad comeback i oktober.

Förbokad. Släpps den 25 oktober.
(Visited 162 times, 1 visits today)