Capcom har meddelat att deras senaste remake, Resident Evil 4, passerat fem miljoner sålda exemplar. Det är inte riktigt rekord för ett Resident Evil under de första månaderna på marknaden (där håller Resident Evil 5 fortfarande rekordet), men nästan. Riktigt bra är det hur som helst, och det är oerhört välförtjänt.

Jag älskade Resident Evil 4 till Gamecube, och jag var knappast ensam (spelet har trots allt sålt i 12 miljoner exemplar till olika plattformar genom åren). Men remaken är ännu bättre. Capcom lyckades än en gång göra den där perfekta balansgången mellan att hedra originalet och samtidigt förnya där det behövdes. Resultatet blev en fullpoängare.

Det går bra för Capcom. Allt de gör säljer och spelarnas förtroende för studion är på topp. Inte minst har framgångarna för Resident Evil i en ny era bidragit till detta. För varje framgång inbillar jag mig att vi kommer lite närmare remaken jag verkligen trånar efter, nämligen Code: Veronica.

Dreamcastspelet sålde svagt just för att det släpptes till Segas konsol, och PS2-konverteringen skördade inga större framgångar heller. Just därför har jag varit tveksam till om Capcom vill ge sig på att göra en remake. Risken finns nämligen att intresset är begränsat och Code: Veronica skulle behöva genomgå en hel del förändringar för att fungera i vår tid. Men jag börjar svänga.

Framgångarna för de senaste årens Resident Evil tror jag kan smitta av sig och få många att bli nyfikna på en remake av Dreamcastklassikern från 2000. Det vore oerhört spännande att se vad Capcom kan göra av detta stora äventyr med modern grafik och nya röstskådespelare.

Vi lär inte behöva vänta jättelänge innan vi får veta mer om vilket som är Capcoms nästa remakeprojekt.

(Visited 121 times, 1 visits today)