Microsoft har berättat att kommande spel från Xbox Game Studios inte kommer släppas till Xbox One. Hittills har titlarna varit crossplattformtitlar, men nu är det alltså slut med det. Microsoft är redo att lämna den förra generationen bakom sig.

Det var på tiden, kanske många tänker. Och det är det. Xbox One fyller tio i november och togs ur produktion lagom till lanseringen av Xbox Series X/S för snart tre år sedan. Den har alltså inte ens funnits att köpa i butik på evigheter.

Dels är hög tid att dra full nytta av den nya generationens hårdvara. Dels har Microsoft säkert stenkoll på exakt hur många som använder sina Xbox One-konsoler fortfarande och framför allt hur många spel som säljs till den. Det lär inte vara många.

Med detta sagt kommer det som vanligt släppas en del crossgen-titlar även framöver. Framför allt barnspel av typen Peppa Pig. EA:s sportserier, där FIFA (som inte längre kommer heta FIFA) är störst, brukar vara ett typexempel på där äldre konsoler hålls levande med nya spel år efter år.

Eftersom Xbox One inte säljs längre fick den emellertid inget FIFA 23 eller NHL 23, så spelutgivningen till den gamla konsolen kommer torka ut snabbare än som annars är vanligt. Och minnet av denna konsol kommer inte bli alls lika ljust som efter Xbox och Xbox 360.

(Visited 85 times, 1 visits today)