Sega har precis som Nintendo ett fantastiskt bibliotek av klassiska spelserier som har somnat in och förtjänar att väckas till liv igen.

Här finner vi spel i nästan alla genrer. Som Phantasy Star, Skies of Arcadia, Panzer Dragoon, Sega Rally, Virtua Fighter, Jet Set Radio, Virtua Tennis och många, många fler. Trots denna skatt har Sega valt att knappt återvända till ett enda av dessa.

Men nu kanske det börja hända saker. Det ryktas om att de två spelserier som står på tur att få nytt liv är Crazy Taxi och Jet Set Radio. Crazy Taxi och en uppföljare släpptes till Dreamcast och ett tredje spel hittade till bland annat Xbox. Det var galet underhållande när det kom, men åldrades väldigt snabbt. Jag har svårt att se hur denna kortlivade arkadupplevelse ska kunna hålla särskilt bra i dag.

Ett exempel på hur spel har förändrats sedan 1990-talet fick vi när en remake av det gamla ljuspistolspelet The House of the Dead släpptes till Switch i fjol (recension här). Det som var häftigt och underhållande då fungerar inte riktigt lika bra i dag. Vi betalade fullpris för väldigt korta arkadupplevelser. Då var det häftigt att kunna spela arkadspel i vardagsrummet, men den känslan infinner sig inte riktigt 25 år senare.

Däremot finns det gott om andra spel som skulle fungera utmärkt. Jet Set Radio är ett av dem. En remake eller en regelrätt uppföljare hade kunnat bli framgångsrik genom att både glädja oss gamla fans och locka nya.

Låt oss hoppas att ryktena stämmer och att Sega verkligen har en del spännande på gång. Men låt oss också hoppas att de väljer rätt spel.

(Visited 116 times, 1 visits today)