Välj en sida

Den 21 februari släpps det omtalade Atomic Heart. För varje trailer har spelet sett allt mer bedårande ut. Settingen är fenomenal och berättelser verkar spännande. Men är allt som det verkar?

Det är mycket vi inte vet om Atomic Heart. Hur spelet rullar på konsoler, exempelvis. De trailrar vi fått se har endast visat PC-material. Mundfish hävdar att spelet är stabilt i 60fps och 4K, vilket låter lite för bra för att vara sant.

Spelet ser fantastiskt ut. Men jag befarar att det vi fått se är en sminkad verklighet och att slutprodukten inte är fullt så polerad. Det vore intre första gången vi bländas av trailrar som ser makalösa ut och sväljer betet med hull och hår.

En annan, lite ovanligare, aspekt är studions nationella hemvist. Den ryska studion Mundfish har både kritiserats för att inte ta avstånd från Rysslands vettlösa krig i Ukraina samt anklagats för att samla in data som de sedan förmodas dela med den ryska regimen.

Den första delen kan jag ha viss förståelse för – öppen kritik mot kriget innebär en enkelbiljett till fängelse i Ryssland. Den andra delen är svårare är uttala sig om. Studion nekar förstås till anklagelserna. Här och nu tänker jag att vi får vänta in släppdatumet.

Det fina är att Atomic Heart släpps direkt till Game Pass, så vi som prenumererar behöver inte sätta våra pengar på spel. Vi kan dyka direkt in och se om spelet lever upp till hypen eller inte. Och det tänker jag definitivt göra.

(Visited 96 times, 1 visits today)