Välj en sida

Ett nytt år är här. Vi har vänt blad och plötsligt känns det väldigt långt kvar till nästa ledighet.

2022 var ett OK spelår, men inget utöver det vanliga. Många spel försenades, och därför ser nu 2023 ut att kunna bli något alldeles extra. Om vi inte drabbas av ännu en runda av irriterande förseningar, förstås.

Här är tio spel jag ser fram emot att spela under året!

Resident Evil 4
PC, PS5, Xbox Series X/S
Vi var många som hoppades på en remake av Code:Veronica först. Men mest realistiskt var hela tiden att Capcom skulle hoppa direkt till del 4, och det gjorde de. Den 24 mars vet vi om de lyckas upprepa bedriften från remaken av Resident Evil 2, där de både förnyade och samtidigt bevarade det som var så bra.

Starfield
PC, Xbox Series X/S
Spelet som ska rädda Xbox! Även om det inte är riktigt sant är det ingen tvekan om att förväntningarna är gigantiska. Starfield ska kränga både konsoler och Game Pass-abonnemang, så är det bara. Det får inte misslyckas. Därför skulle det förvåna om det inte försenas till oktober eller november.

Atomic Heart
PC, PS4/5, Xbox Series X/S/Xbox One
Det ser både nytt och välbekant ut på samma gång. Ett FPS med tydliga BioShock-vibbar, högt tempo och galna fiender i en spännande värld. Ja, varför inte. Designen är i alla fall något utöver det vanliga. Släpps direkt till Game Pass.

Lies of P
PS4/PS5, Xbox Series X/S
Detta äventyr utspelas under belle époque-eran och kallas för en ”dark twist” av sagan om Pinoccio. Så här har vi aldrig sett honom förut. Det ser fantasieggande och roligt ut. Släpps direkt till Game Pass någon gång under 2023.

Alan Wake II
PC, PS5, Xbox Series X/S
En av mina mest efterlängtade uppföljare är ett spel jag nästan hade gett upp hoppet om. Så när Remedy avslöjade att Alan Wake II faktiskt var under utveckling trodde jag knappt mina ögon. Uppföljaren ska bli mer skräck än action. Att det släpps under 2023 vågar jag fortfarande inte riktigt tro på, och under senvåren bör vi få ett lanseringsdatum om det inte försenas.

Skull & Bones
PC, PS5, Xbox Series X/S, Luna
Assassin’s Creed IV: Black Flag möter Sea of Thieves. Lite så förväntar vi oss att Ubisofts piratäventyr Skull & Bones ska bli. Det har varit i utvecklingshelvetet och återvänt, men nu är det faktiskt sagt att det ska släppas den 9 mars. Ytterligare en försening är inte otänkbar, men det mesta tyder trots allt på att det släpps i år. Om det lever upp till hypen som en gång fanns? Kanske.

Planet of Lana
Xbox Series X/S
Svenskutvecklade Planet of Lana ger vibbar från spel som Rime. Art designen är kittlande och det ser oemotståndligt ut. Huruvida det blir roligt att spela hänger som vanligt på gameplay. Atmosfären har det onekligen.

Replaced
PC, Xbox Series X/S, Xbox One
Pixel art möter modern teknik. Musiken, grafiken, atmosfären – allt bådar gott. Vi vet inte särskilt mycket om Replaced än, men det ser onekligen lovande ut. Släpps direkt på Game Pass.

Stalker 2: Heart of Chornobyl
PC, PS5, Xbox Series X/S
Titeln anpassades till det ukrainska uttalet av det ökända kärnkraftverket, men kriget har påverkat utvecklingen mer än så. Flera av studions medlemmar har stupat för Ukraina. Spelet ger otvetydiga Metro-vibbar, vilket bådar gott. Stalker 2 verkar nämligen inte lida någon brist på atmosfär. Vi håller tummarna för att studions resterande anställda klarar sig med livet i behåll.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Switch
I mars firar både Switch och senaste nya Zelda-äventyret sex år. Det har kort sagt gått en tid, och även om Nintendo inte har någon ny konsol redo att visa än är det i alla fall dags för ett nytt Zelda. Jag fastnade aldrig riktigt för Breath of the Wild, som jag spelade på Wii U, men ser ändå fram emot vad uppföljaren har att erbjuda den 12 maj.

(Visited 97 times, 1 visits today)