Mitt förhållande till Netflix har varit upp och ned genom åren. Jag har funderat på att avsluta prenumerationen, men trots allt har jag hållit mig kvar. Först av ren slentrian, sedan för att jag faktiskt hittade bra saker till och från. Nu är dock Netflix sämre än på länge.

För tio år sedan kom House of Cards, en nyinspelning av den brittiska 90-talsserien med samma namn (som få unga verkar veta existerar). Den började bra, det var egenproducerad kvalitet från Neflix, men drog som så många serier ut alldeles för länge.

Vi kan jämföra med HBO, exempelvis, som spottat ur sig serier som Chernobyl (briljant), Orange is the new black, och snart kommer The Last of Us. Det finns topp 50-listor över de bästa serierna på HBO, lycka till med en liknande lista på Netflix.

Visst har det släppts en del bra under åren. Mindhunter var briljant, The Crown hade en svagare femte säsong men är ändå en kvalitetsproduktion, Ozark och Narcos är stabila och Unbelievable är en personlig favorit. Men mycket egenproducerat material på Netflix håller alldeles för låg kvalitet. För varje bra serier finns 20 dåliga eller halvdana.

Bilder av henne höll inte hela vägen ut, The Watcher gav jag upp på, och Inside Man är intressant men spretig. Väldigt mycket på medelmåttigt och ofta inte ens värt att titta färdigt på.

Visst finns det en del bra material på Netflix och ofta något att slötitta på. Framför allt är det nog kriminaldokumentärerna som gör att jag inte riktigt kan få mig själv att säga upp abonnemanget. Men det är väldigt långt mellan fullträffarna, så pass långt att jag inte längre förväntar mig en sådan upplevelser när jag börjar titta.

Nu har jag fattat beslutet att börja prenumerera på HBO Max. The Last of Us blir en bra start.

(Visited 98 times, 1 visits today)