…helt okej. Men inte mer än så. Mina förväntningar hade stigit något efter att ha sett trailrar som indikerade att de hade fångat både charmen och miljöerna från spelen, men här föll det tyvärr ganska platt överlag.

Kemin mellan Tom Holland (Nate) och Mark Wahlberg (Sully) är helt OK, och det är trevligt att det dyker upp en annan välbekant karaktär (Chloe) samt att de väver in brodern Sam i berättelsen. Men det blir aldrig mer än bara halv-bra, halv-spännande, halv-välgjort.

Framför allt saknar jag den där lite pirrande känslan av majestätiska miljöer som Naughty Dog var så duktiga på att skapa i sina spel. Det finns förvånansvärt lite av det här. En flygplansscen från Uncharted 3 underhåller, men i övrigt känns det ganska billigt. I synnerhet slutstriden, som visserligen känns väldigt TV-spelsaktig men där skeppen ser ut att komma från Leos lekland.

Jag hoppas ändå på en uppföljare. Det finns oerhört mycket att gräva i, många skurkar att ta sig an och berättelser att berätta. Den första Uncharted-filmen är lite som det första spelet – ganska underhållande men med stort utrymme för förbättringar.

Betyget skulle bli en svag 3/5.

(Visited 76 times, 1 visits today)