Välj en sida

Sega Saturn var ett kommersiellt fiasko. Delvis just därför är den oerhört populär bland samlare. Men det beror också på att Segas misslyckade konsol fick många riktigt bra spel, även exklusiva sådana.

Saturn fick inte samma tredjepartsstöd som PlayStation, vilket gjorde att Sega fick skapa egna alternativ till de spelserier som fanns hos konkurrenten. Deep Fear är ett sådant och kan väl ses som en egensnickrad variant av Resident Evil (Saturn snuvades på uppföljarna till Capcoms succéskräckis).

I likhet med många andra Saturn-spel har Deep Fear blivit markant dyrare med åren. Den som söker en komplett PAL-version på Ebay får räkna med att punga ut minst 5 000 kronor. Jag kom visserligen över det för under halva priset eftersom manualen saknades, men det är ändå en hel del pengar för ett spel.

Under nästa år kan det bli läge att koppla in min Saturn igen.

Deep Fear – är det värt pengarna?
(Visited 99 times, 1 visits today)