Välj en sida

Recensionsembargot på God of War Ragnarök släpptes i går, vilket betydde att hundratals recensioner ploppade upp överallt på nätet. Santa Monicas gudomliga uppföljare har fått strålande betyg och mottagit närmast unisona hyllningar. Detta gör mig alltid lite misstänksam.

Det finns inga perfekta spel, och när recensenter faller pladask och nästan gråter av glädje finns det skäl att vara lite… skeptisk. Till saken hör att jag inte tillhörde dem som föll pladask för det första spelet. Det är ett bra spel, inget snack om saken. Men årets spel 2018? Nja. Ett av de bästa någonsin? Nix.

När ett spel dränks i fullpottbetyg är det läge att vara lite återhållsam. Vi har sett det förr. Halo 2, Legend of Zelda: Breath of the Wild och Red Dead Redemption II är samtliga goda exempel på spel som fick enormt höga betyg men som såhär i efterhand visade sig ha ganska betydande skavanker. Många recensenter, menar jag, blev helt upptagna i hypen och glömde bort att försöka vara någotsånär objektiva.

Jag har ändå förbokat God of War Ragnarök och ser förstås fram emot att spela det. Jag hyser inga tvivel om att det är ett riktigt bra spel. Men jag tror inte att det är en fullpoängare för min egen del, och det behöver det inte heller vara för att underhålla under många mörka novemberkvällar framöver.

(Visited 73 times, 1 visits today)