Välj en sida

Pandemin ställde till det för många spelutvecklare. Distansarbete gjorde att mycket arbete fick skjutas på framtiden vilket i sin tur resulterade i uppskjutna releaser.

2021 spåddes att bli förseningarnas år, vilket såg ut att göra 2022 till ett riktigt kanonår. Tyvärr ser nu även 2022 ut att bli ett år som drabbas av massvis av försenade spel. Starfield är kanske det största spelet som skjutits fram till nästa år. Men verkligen inte det enda.

IGN har räknat till hittills 50 försenade spel som knuffats fram till 2023. Där hittar vi Avatar: Frontiers of Pandora (som alltså missar filmpremiären i december), Forspoken, Hogwarts Legacy, Suicide Squad, Test Drive Unlimited: Solar Crown och S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, vars försening primärt kan tillskrivas kriget i Ukraina.

Bara häromdagen kom Flashback 2 att bli ett i den växande raden av försenade spel. Och sedan tidigare är det klart att uppföljaren till The Legend of Zelda: Breath of the Wild inte släpps i år. Nintendo har dock aldrig varit offentliga med ett konkret lanseringsdatum, så det kan väl knappt kallas en försening. En gissning är att Nintendo vill sprida ut sina topptitlar till Switch.

Den efterlängtade remaken av Prince of Persia: The Sands of Time kan också nämnas. Det skulle ha släppts redan 2021, men utvecklingen måste ha drabbats av svårigheter för det finns fortfarande inget lanseringsdatum. Vi får hoppas att spelet släpps över huvud taget.

Alla förseningar till trots har vi ändå en del lovande spel att se fram emot under hösten och vintern. A Plague Tale: Requiem, som släpps dag 1 på Game Pass, Switch-exklusiva Bayonetta 3 och PlayStation-exklusiva God of War Ragnarök är tre starka titlar som alla lär kamma hem fina betyg. Vi klarar oss nog.

(Visited 95 times, 1 visits today)