Välj en sida

…okej.

I brist på E3 i år hade Microsoft en egen show tillsammans med Bethesda, som de enligt planen kommer äga nästa år, för att visa upp kommande spel till Xbox.

Det var stora löften från Microsoft. Allt som visades på gårdagskvällens show med Bethesda skulle vara från spel som släpps inom 12 månader. Inklusive över 30 Game Pass-spel. Microsoft har fått berättigad kritik för att visa upp spel alltför tidigt, så denna inramning var välkommen.

Tyvärr var det överlag en rätt sval show. Massor av spel, som alltid, men inte så mycket som fick pulsen att gå upp.

Vi fick en hel del gameplay från Redfall och det ser… ganska kul ut. Lite tjatig dialog, kanske, och jag är inte såld på designen, men gameplay ser roligt ut.

The Last Case of Benedict Fox såg riktigt bra ut. Ravenlok hade en fantastisk design. Så visst fanns det ljusglimtar.

Nya Forza Motorsport visades upp, och det släpps våren 2023. Världens mest avancerade bilspel, sades det. Nå, jag vill först och främst ha ett roligt racingspel, inte ett avancerat sådant. Det kan förstås bli både och, men fokus låg enbart på det tekniska.

A Plague Tale: Requiem ser ännu våldsammare ut än det första spelet och kan definitivt bli årets spel för min del. Men det kommer även till PlayStation 5.

Det hade ryktats om det en tid, och nu bekräftades det. Hideo Kojima har inlett ett samarbete med Xbox Game Studios. Mer än så fick vi inte veta. Han varnade för att ”det kan ta lite tid”, så vi ska inte räkna med någonting de kommande åren i alla fall.

I showen rymdes även för mig helt ointressanta saker som Overwatch 2 och Minecraft Legends, men man kan inte gilla allt.

Framför allt var det mycket vi inte fick se. Inget Fable. Inget Perfect Dark. Inget Avowed. Inget Indiana Jones. Inte ett pip om vad Compulsion Games jobbar på. Och Rares Everwild tycks ha förpassats ut i Landet ingenstans, för det var länge sedan vi hörde något konkret om det nu. Det ryktas om att utvecklingen har startat om flera gånger.

Slutligen fick vi se en del gameplay från Starfield. Det är ett fullständigt gigantiskt spel där man till och med kan snickra ihop sitt eget rymdskepp. Men stort är inte synonymt med bra, och även om det kommer finnas hur mycket som helst att göra i spelet och det ser ut som en blandning av Fallout och No Man’s Sky, var det inget som blåste mig av stolen.

Över tusen planeter finns att utforska, vilket oundvikligen betyder att många av dem autogenereras och ser ungefär likadana ut. Det finns således en betydande risk för No Man’s Sky-syndromet här: stort men väldigt lite intressant innehåll. Men det återstår förstås att se.

2021 var förseningarnas år. 2022 lovade att bli ett fantastiskt spelår. Nu är det i stället 2023 som ser ut att bli det där spelåret vi kommer att minnas. Oavsett om du äger en Xbox Series X/S eller en PS5.

Ravenlok såg mysigt ut.
(Visited 83 times, 1 visits today)