Jag visste det inte när vi skrev 2021, men nu när året lider mot sitt slut och vi kan blicka bakåt är det inte fel att beskriva det som återkomsternas år.

Alan Wake gjorde en oväntad comeback i en remaster (jag gav den betyget 8/10). Super Monkey Ball gjorde en storstilad återkomst i en riktigt bra remaster av de två första spelen och Deluxe (jag gav Banana Mania betyget 8/10).

Segas gamla igelkott Sonic, vars senaste äventyr var det knappt godkända Sonic Forces, sprang in i mitt hjärta i en remaster av det gamla Wii-spelet Sonic Colours. Även här var jag väldigt nöjd och slog till med betyget 7/10. Som av en händelse släpptes dessa spel inom loppet av bara några veckor.

Jag vet inte hur något av ovanstående spel har sålt, men samtliga dessa remasters skulle potentiellt sett kunna öppna dörren för framtida spel. Ett nytt Sonic är redan bekräftat, men ett nytt Super Monkey Ball är beroende av hyggliga försäljningssiffror för Banana Mania. Allra heligast vore ett Alan Wake 2. Det känns inte längre omöjligt.

Årets största återkomst väntar vi fortfarande på. Halo Infinite släpps den 8 december, och det mesta tyder faktiskt på att det är det bästa Halo på många år. Kanske sedan Halo 3. Det känns ganska stort.

(Visited 61 times, 1 visits today)