Välj en sida

Så avtäckte Nintendo slutligen sin nya Switch (trailer). Men det var inte riktigt den modell som många sett fram emot och längtat efter. I stället för att visa upp en Pro-modell med förbättrad prestanda valde Nintendo att utannonsera en likadan Switch fast med OLED-skärm.

Förutom en lite större och bättre skärm har den nya Switch även bättre högtalare, mer internminne, ett större och justerbart ställ och en ny docka med inbyggd nätverksport. Prestandan är däremot densamma och någon uppdatering av konsolens JoyCons, med sin ökända driftingproblematik, verkar inte ingå.

Egentligen är detta inte ett dugg förvånande. Om vi tittar bakåt ser vi att Nintendo har en historia av att släppa marginellt uppdaterade modeller av sina bärbara konsoler. Det har varit en framgångsrikt affärsmodell.

Detta är alltså ingen Switch Pro. Inte i närheten. Ryktena som surrat runt en sådan modell har skvallrat om 4K-upplösning, betydligt kraftigare prestanda och bättre batteritid. OLED-modellen är endast en blygsam uppdatering.

Den nya Switch släpps den 8 oktober. Detta innebär med största sannolikhet att vi inte får se någon Switch Pro i år.

Switch OLED Model har ett riktpris på 350 dollar, vilket lär betyda runt 4 000 kronor i Sverige. Det är mycket pengar för teknik som i dag är väldigt, väldigt gammal. I hög grad känns denna modell som en Switch som Nintendo borde ha släppt redan 2017.

(Visited 96 times, 1 visits today)