Välj en sida

En spelkonsol från Apple, hur låter det? Enligt uppgifter från en relativt känd twittrare som haft rätt om saker och ting förut arbetar företaget på en sådan, sannolikt som ett led i att bredda sitt Apple Arcade men också i företagets flytt från Intel till sin egen A-serie i alla sina produkter.

Definitionen av vad en spelkonsol är i dessa dagar är förstås flytande. Vi kan inte räkna med en traditionell konsol med skivläsare utan snarare en pimpad Apple TV med en handkontroll. En Nvidia Shield fast från Apple, ungefär.

Jag tror inte att det är ett dugg konstigt om Apple arbetar på något sådant. Alla vill ha en del av den växande kakan och alla måste hitta sin affärsmodell för detta.

En konsol från Apple skulle förstås, Apples vana trogen, erbjuda en helhetslösning inom ett låst system. Tryggt, säger de. Begränsat, säger andra. Det är därför Apple inte är ett dugg sugna på att tillåta Microsofts streamingtjänst Xcloud att fungera på Ios-enheter.

Om Apple faktiskt har en konsol i görningen går det onekligen att förstå varför de satte ned foten mot Microsofts planer. Det ska dock sägas att det inte är första gången vi hör om liknande planer från Apple och hittills har vi inte sett röken av någon konsol.

Själv är jag ungefär lika ointresserad av en eventuell Apple-konsol som jag är av Googles Stadia. Men för vissa som redan är inne i Apples ekosystem kommer det säkert finnas ett intresse.

(Visited 62 times, 1 visits today)