…plottriga. Sony var först ut med att visa hur spelomslagen till PlayStation 5 kommer se ut. De tog den säkra vägen och bytte i praktiken bara färg från blå och vit till vit och svart.

Nu har Microsoft visat sina spelomslag till sin kommande Xbox Series X och vi kan konstatera att även de väljer att behålla grunden från Xbox One. Vilket förvånade mig lite. Att fodralen skulle vara i grön plast förstod vi alla, men här väljer Microsoft att helt och hållet behålla designen från sina Xbox One-fodral. Skillnaden är att det nu bara står ”Xbox” längst upp. Under ser vi att spelet fungerar till både Xbox One och den nya Series X.

Sedan blir det plottrigt. Microsoft vill förmedla mycket information på omslaget. Det räcker inte med 4K och HDR som på dagens Xbox-omslag, nu finns även Smart Delivery och den fula Series X optimized-loggan längst ned. Ouch.

Tack och lov har de plockat bort den helt meningslösa gröna Xbox-randen längst ned som de av okänd anledning började med på Xbox One-fordralen häromåret. Återstår bara att se hur den gröna plasten ser ut i verkligheten.

Jag hade hoppats på grönsvarta fodral, men Microsoft gör som Sony och dissar svart helt och hållet.

Den 23 juli ska Microsoft visa upp spel till Xbox Series X. Det kommer förstås bli aningen viktigare än hur spelfodralen ser ut.

(Visited 166 times, 1 visits today)