Välj en sida

Sedan jag hittade till FZ har min forumnärvaro minskat på andra håll. Det känns som att jag hittat hem i min medelålderstillvaro på nätet.

Forum har haft sin storhetstid. Kanske var det någon gång där efter millennieskiftet, eller möjligen så sent som 2010 när även bloggarna var som störst, som det vände nedåt.

I dag fyller traditionella forum inte en lika viktig funktion för människor. Jag gillar däremot att vara aktiv på olika forum fortfarande. Det skapas ett community bland alla märkliga användarnamn, och de är inte lika flyktiga som Discord. Jag känner mig faktiskt rätt traditionell i detta avseende.

När Loading lade ned 2018 och sedan återuppstod som ett skelett av vad det varit, med en bråkdel av användarna kvar, ingen citeringsfunktion eller sätt att kontakta andra användare, visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Jag höll ut ett tag, men nu snart två år senare är det uppenbart att sajten är ett tillhåll för ett fåtal trogna och en ganska död plats.

FZ blev räddningen. Jag har känt till sajten länge men inte gett den tillräcklig tid och uppmärksamhet. Varför vet jag faktiskt inte. Nu är jag både FZ-supporter och aktiv i forumet dagligen, och ångrar att jag inte klev på tåget tidigare.

Nyligen ställdes frågan om användarna skulle vara intresserade av ett FZ-event i november. Under förutsättning att det går att genomföra, förstås. Det vore galet kul med en träff!

Här ser vi hur FZ skiljer ut sig lite från andra svenska spelsajter. Det händer saker. Det tas initiativ. Alltid i positiv anda. Vid sidan om veckans höjdpunkt, Fragzone-fredag, kanske det alltså blir en träff IRL.

Efter denna märkliga vår och en förmodat lika märklig sommar är det precis vad vi alla skulle behöva i mörkaste november, kan jag tänka mig.

(Visited 100 times, 1 visits today)