Välj en sida

Ryktena stämde. Såväl Nikkei som Wall Street Journal har rapporterat att Nintendo planerar att släppa en enbart bärbar Switch i höst. Slutligen kom bekräftelsen. Säg hej till Nintendo Switch Lite, den andra enheten i Switch-familjen. Men knappast den sista.

Nintendo har en historia av att släppa massvis av olika modeller av sina bärbara spelenheter. 3DS har släpps i både mindre och större modeller, och sedan släppte de även den bantade 2DS. Switch Lite var således väntad.

Den stora skillnaden är att denna Switch är helt bärbar. Den går alltså inte att docka till TV:n, saknar ett så kallat kickstand och har inga avtagbara Joycons. Det sistnämnda betyder att den har ett riktigt styrkors. Switch Lite är alltså en enhet helt dedikerad till bärbart spelande, och den kommer sälja fantastiskt. Det kan vi redan utgå från.

Switch Lite var väntad. Inte för att respekterade medier som Nikkei och Wall Street Journal skrivit om den utan för att den är helt logisk.

Switch är visserligen bärbar, men den är oerhört klumpig som sådan. Nu får alla som föredrar bärbart spelande äntligen en enhet som går ned i fickan (om du har hyfsat stora fickor) och dessutom har lite bättre batteritid. Och sedan Sony dragit sig ur leken är Nintendo ensamma i leken igen.

Switch Lite kan sägas vara den riktiga ersättaren till Nintendo 3DS, som fyllde nio i våras och definitivt är redo för pension.

Den släpps i tre färger. Här kan man undra lite hur Nintendo tänkte. Jag menar… grå är en sak, men gul och turkos? De får onekligen Switch Lite att se mer ut som en leksak än en seriös spelenhet som Switch. Räkna dock med fler färger framöver, i synnerhet i Japan.

Men det lär i slutändan inte spela så stor roll. Denna kommer sälja utav bara tusan, framför allt i Japan, där Switch redan är en stor succé. I september ska Switch Lite nå butikerna. Det rekommenderade priset är 199 dollar, vilket med skatter och en toksvag svensk krona lär betyda runt 2500 kr i Sverige.

Man undrar lite hur Nintendo kom fram till att grå, gul och turkos var de bästa färgerna…

(Visited 94 times, 1 visits today)