Välj en sida

Samtidigt som alltfler börjar snegla på vad nästa generations konsoler kan tänkas erbjuda, är det fortfarande många som spelar på förra generationens. Det är inte så konstigt. Förra generationen var både lång och fantastiskt innehållsrik.

Själv återvände jag häromdagen för första gången på länge till min Xbox 360. Det var en hemtam känsla, trots allt, och faktum är att denna gamla trotjänare inte alls känns så passé som man kan tro om en konsol som lanserades för snart 15 år sedan.

Gränssnittet är visserligen rätt långt efter Xbox Ones, men det är framför allt något annat som gör att jag direkt är medveten om att det är den äldre Xbox-konsolen jag spelar på och inte min Xbox One S: ljudnivån. Xbox 360 är en förbaskat högljudd konsol, det går inte att komma ifrån.

Men charm, det har den fortfarande. Jag har haft min Xbox 360 inpluggad sedan jag köpte den (visserligen gick den första sönder så detta är min andra, om vi ska vara petiga). På senare tid har det dröjt allt längre mellan återbesöken, trots att jag har ett antal spel jag verkligen vill spela och till och med köpte fler under fjolåret. Spelutbudet är onekligen magnifikt.

Handkontrollen är fortfarande en av de bästa som någonsin byggs, även om jag efter flera år med Xbox One-kontrollen tycker att axelknapparna är för grunda. Styrkorset var dåligt redan 2005, så det finns ingen anledning att säga något annat nu. Frånsett detta är Xbox 360-kontrollen fascinerande bra. Så före sina konkurrenter då, så med i matchen fortfarande nästan ett och ett halvt decennium senare. Det säger något.

Xbox 360 var Microsofts största stund i spelbranschen och frågan är om de någonsin kommer i närheten av dessa glansdagar igen. Alla sina förtjänster till trots har Xbox One varit ett gigantiskt steg bakåt. Lanseringen av det daterade och sågade Crackdown 3 i fredags ramade in detta faktum.

Om nästa Xbox ens ska komma i närheten av Xbox 360, har Microsoft en hel del jobb att göra. Med nya titlar som BioShock, Mass Effect, Alan Wake, Gears of War och Assassin’s Creed, massor av mindre guldkorn och stabila uppföljare samt Kinect var den andra generationens Xbox en fantastisk underhållningsmaskin. För hela familjen, som klyschan säger.

Det är inte konstigt att många när de får frågan vilken som är deras favoritkonsol genom alla tider svarar Xbox 360.

(Visited 55 times, 1 visits today)