Välj en sida

I januari 2002 registrerade jag mig för en spelsajt. Jag var under en tid aktiv på två svenska sajter. En hette Playing. När de bästa skribenterna och roligaste personligheterna tog steget över till Loading följde jag med. Och blev kvar.

Men nu är det slut. Loading finns inte mer. Och jag vet inte varför. Sidan försvann för runt två veckor sedan utan förklaring. Nu står det klart att den inte kommer upp igen. Redaktionen briefades häromdagen och i dag blev det offentligt.

Loading har funnits med mig under nästan hela mitt vuxna liv. Det är en hisnande tanke. Livet ser radikalt annorlunda ut i dag än det gjorde i början av 2002. Men Loading har följt mig hela vägen, från ett inneboenderum i Uppsala till ett hus i Tyresö. Genom tragedier och lyckostunder har jag alltid loggat in på Loading. Först som Ruffles, sedan under mitt eget namn som redaktionsmedlem.

Allt har ett slut. Alltid. Jag hade bara inte trott att det skulle komma så plötsligt och utan förklaring. Känslan är lite som när NeoGAF försvann (för att sedan återuppstå utan de flesta av medlemmarna). Men att Loading stänger ned känns faktiskt betydligt mer i magen.

Över 16 år av närmast dagliga diskussioner om spel och spelbranschen, tuffa politiska debatter, bloggposter, en och annan recension och oändliga inlägg om den hobby jag burit med mig i över 25 år är plötsligt bara borta. Loading var ett forum, en mötesplats, en marknad.

Vi får se vad som händer framgent. Jag vill inte tro att alla talanger som befolkat Loading bara kommer spridas för vinden utan att hitta ett nytt gemensamt hem som lockar åtminstone en del av dem. Det finns inget motsvarande forum för en svensk publik. Ett forum för vuxna och unga som beter sig som vuxna.

En sak vet vi nog ändå innerst inne, och det är att det aldrig blir Game Over på riktigt. Man trycker bara på continue.

(Visited 313 times, 1 visits today)