Välj en sida

Under fredagen släpptes den första trailern för det kommande Shadow of the Tomb Raider. Bilder hade läckt redan i förväg, och med tanke på att såväl namnet som bitar av historien har läckt sedan tidigare är frågan om inte även själva spelet kommer att läcka ut innan release.

Det vi fick se var ett blodigt och våldsamt Tomb Raider. Det är bekräftat att spelet utspelas i Mexiko. Det sägs att actionscenerna ska vara de bästa hittills och att striderna fokuserar på stealth, vilket vore tacksamt. De roligaste delarna av Rise of the Tomb Raiders strider var inte fighterna med automatvapen utan när man på dold eller på behörigt avstånd kunde fälla fienderna med sin pilbåge.

Gravarna ska vara svårare att hitta och ”farligare” den här gången. Däremot sägs inte pusslen vara svårare än tidigare. Utforskning var en vital del av Tomb Raider en gång i tiden, så det är viktigt att detta inte tappas bort.

Om jag får ha en enda invändning efter att ha sett trailern, som bara är en CGI-film och inte visar något gameplay, är det att Eidos Montreal har ändrat Laras ansikte. I tre spel på fem år har hon tre olika utseenden, vilket blir lite märkligt.

Detta är förstås inget unikt i sig, titta bara på hur olik sig Link är i alla Legend of Zelda-spel. Men ändå. Kontinuitet! Vi får dock vänta på den färdiga produkten för att avgöra om Lara verkligen ser annorlunda ut eller om det bara är i trailern hon gör det (sånt händer).

En annan invändning som många andra verkar ha är att spelet ser ut att bli brutalt och blodigt. I trailern har Lara liknats vid Rambo. Jag ser inget problem i detta så länge det inte blir ren voyeurism. Däremot håller jag som tidigare tummarna för att det kommer finnas alternativ till att döda i vissa fall.

Spelet ser fantastiskt snyggt ut i alla fall. Och vad det verkar är gameplayet från de tidigare spelet tämligen intakt, vilket jag tackar för. Laga inte det som inte är trasigt.

Det ryktas även om en Collector’s Edition som påminner om den som släpptes av Rise of the Tomb Raider, det vil säga med bland annat en statyett av Lara Croft. Enligt uppgift kallas den ”Ultimate Edition” denna gång.

Shadow of the Tomb Raider släpps den 14 september till PC, PS4 och Xbox One. Jag kommer finnas där för Lara från första dagen.

 

(Visited 62 times, 1 visits today)