Välj en sida

Årstider och högtider färgar vilken underhållning vi konsumerar, åtminstone i viss grad. Det är därför alltid så att jag när vintern kommer börjar längta efter att uppleva sådant som har just med vintern att göra.

Ute just nu finns Horizon Zero DawnThe Frozen Wilds. Ett vinter-DLC! Vad kan vara mer passande att spela på vintern?

Jo, det finns ett spel till som visserligen har två år på nacken nu men fortfarande är lika bra: Rise of the Tomb Raider. Stora delar av spelet utspelas vintertid, och inte var som helst utan i svinkalla Sibirien.

Lara Croft klättrar till en bergstopp, faller och hamnar i vildmarken, ensam. Hon pulsar genom snön, huttrar och håller om sig själv för att försöka hålla värmen. Det blir upp till spelaren att hitta något att bygga ett vindskydd och göra upp eld med för att överleva.

Och i fjärran – eller är det nära? – hörs vargarnas ylande. Dessutom finns det en björn som vaknat på fel sida att tampas med.

Trots att det saknas snö utanför fönstret än så länge (norrlänningarna har det bra så här års), dras jag tillbaka in i Laras kamp för överlevnad. Ännu en gång ska jag bekämpa kylan. Och det görs förträffligt i värmen i mitt eget vardagsrum med en handkontroll och en kopp hett te.

(Visited 29 times, 1 visits today)