Välj en sida

Det låter kanske helt vansinnigt och fullständigt oväntat, men kanske har framgångarna med Switch gjort att Nintendo och Nvidia blivit såta vänner. Något har i alla fall hänt, för nu offentliggörs att Nintendo kommer släppa en rad äldre Wii-spel ur sina klassiska serier till Nvidia Shield.

Detta sker dock bara i Kina än så länge, vilket betyder att den kinesiska marknaden för första gången får tillgång till spel som Super Mario Galaxy, New Super Mario Bros. Wii, The Legend of Zelda: Twilight Princess och Punch-Out. Spelen ska visas i 1080p och kosta 68 RMB styck, vilket motsvarar ungefär en hundring. Det där med HD-upplösning återstår nog att se om det realiseras i praktiken.

Shield ser lite annorlunda ut i Kina med helt och hållet lokala erbjudanden och lösningar. Hur dess chanser till framgång ser ut går det att tvista om, till priset 1499 RMB räknar i alla Nvidia i alla fall inte med att kineserna ska vilja betala mindre än vi gör i väst. Självfallet kommer Shield även erbjuda andra spel än Nintendos.

Huruvida detta samarbete mellan Nvidia och Nintendo även kommer spridas till väst är nu den stora frågan. Det är högst oklart vad Nintendo skulle tjäna på detta, faktiskt. Särskilt med tanke på att de själva kan sälja spelen i sin egen eShop i stället.

Så min utgångspunkt är att detta är ett billigt sätt för Nintendo att komma in på den kinesiska marknaden och ett sätt för Nvidia att sälja Shield-enheter.

(Visited 25 times, 1 visits today)