Välj en sida

I juni lanserade Microsoft Xbox Game Pass, en Netflixliknande speltjänst som ger obegränsad tillgång till utvalda spel till Xbox One för en hundralapp i månaden.

Hittills har det inte varit så många spel av intresse. Precis som med Netflix är det fråga om ett något äldre utbud. Spel som kom i fjol eller tidigare. Vilket inte gör spelen sämre, förstås.

Det ska noteras att Xbox-chefen Phil Spencer har öppnat för tanken att släppa spel först på Xbox Game Pass. Åter igen, tänk Netflix. Vissa mindre spel som annars riskerade att försvinna i mängden skulle kunna få mer uppmärksamhet om de landade på Xbox Game Pass först.

Utbudet växer. Och den 1 december blir det ännu lite bättre. Då läggs även Gears of War 4, Mass Effect, Mega Man 10,This War of Mine: The Little Ones, Darksiders: Warmastered Edition, Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter och Casey Powell Lacrosse 16 till.

Min rätt stora backlog av spel här hemma har gjort att jag avstått från att börja prenumerera på Xbox Game Pass. Men nu känns det som att det är dags.

Bra tjänster ska stöttas. Xbox Game Pass ser ut att kunna bli en sådan.

(Visited 23 times, 1 visits today)