Välj en sida

Så var det Black Friday igen. Detta amerikanska fenomen har som så mycket annat letat sig till Sverige och är nu tämligen etablerat.

I dag reas det ut varor till rätt galna priser, men det gäller samtidigt att vara på sin vakt för röda prislappar som faktiskt är högre än normalpris.

Själv tänker jag försöka leta upp en julklapp åt den bättre hälften. Men visst kan det tänkas att det blir ett och annat spel också av bara farten. Forza Motorsport 7 säljs för 299 kr, vilket är halva priset, och även Wolfenstein II: The New Colossus är kraftigt rabatterat. Bland många andra.

Jag har även sett att det går att få tag i en Xbox One S med Forza Horizon 3 för 1999 kr, vilket är vansinnigt billigt och ett starkt tips till den som funderat på en Xbox One men ännu inte tagit steget. Däremot verkar det som väntat inte föreligga någon rabatt på nyligen släppta Xbox One X. Vilket nog inte heller behövs.

Black Friday är ett omstritt fenomen. Handlarna gillar det inte alls eftersom de inte tjänar några pengar, och för sällanköpsvaror som elektronik uppges denna galna köphelg vara direkt skadlig eftersom folk väntar med att göra sina inköp. Vi köper allt mindre till fullpris, helt enkelt.

Även om det kommer vara fullt med folk på Mediamarkt och Elgiganten från och med när de slår upp portarna i dag, och allt kommer verka hysteriskt, lär det inte klirra särskilt mycket på respektive företags bankkonto.

(Visited 36 times, 1 visits today)