Under gårdagskvällen hade Microsoft en sömnig liten sittning på Gamescom där de bland annat visade upp några spel och gjorde massor av reklam för Xbox One X.

I samband med detta öppnades spärrarna för förbokning. Nu går det att förboka Xbox One X Project Scorpio Edition på Microsoft Store fraktfritt för 4995 kr. Klart billigare än jag hade räknat med, men väl framme vid bekräftelse av beställningen har priset ändrats till 5395 kr. Ett mer väntat pris.

Project Scorpio Edition släpps i begränsad upplaga och kan liknas vid den Day One Edition av Xbox One som var den första som släpptes 2013. Skillnaden är marginell: lite grön text och ett ställ för att placera konsolen vertikalt är det som skiljer den från standardmodellen av Xbox One X. Tyvärr släpps inte heller Project Scorpio Edition med en 2tb hårddisk, vilket är en liten besvikelse för många.

Det är märkligt, men det uppstår nästan alltid ett sug när nya konsoler visas upp. Enda undantaget tror jag är Wii och Wii U. I övrigt har jag suttit och vridit och vänt på argument för och emot. Ja, även för Switch, som dock är på tok för dyr för vad den erbjuder.

Blir det då någon förbokning? Nej, i slutändan får förnuftet segra. Jag har en Xbox One här hemma och kan spela exakt samma spel som till One X, om än i lite lägre upplösning. De där pengarna behövs på annat håll (de räcker om inte annat till en hel del spel).

Innan en 4K-TV har inhandlats känns det dessutom rätt meningslöst att investera drygt 5000 riksdaler i en uppgraderad konsol. Därmed inte sagt att det inte blir ett köp i framtiden när min vita Xbox One från 2015 börjar kännas gammal.

Förboka Xbox One X Project Scorpio Edition för 5395 kr
och få lite grön text som bonus.

(Visited 109 times, 1 visits today)