Halva 2017 har passerat vilket är ett utmärkt tillfälle att blicka bakåt och se hur spelåret har varit så långt (eller ja, spelhalvåret då) och samtidigt titta framåt mot vad som väntar under årets andra halva.

Det har varit ett bra spelår så långt. I januari släpptes Resident Evil 7. Jag köpte det men har faktiskt inte spelat ut det än. Svårt att säga exakt varför. Det är rätt läskigt, och jag har kanske blivit mer lättskrämd med åren. Men det är även något annat som gör att jag inte får tillbaka lusten att fortsätta.

Jag har gillat Resident Evil sedan jag spelade det allra första på min Saturn. Men det finns något väldigt bekant över Resident Evil 7 som gör att jag inte riktigt fastnar. Förstapersonsperspektivet till trots känns spelet väldigt bekant, och inte alltid på ett bra sätt.

Det eviga samlandet och det omständiga sättet att förvara föremål på i kistor är två exempel på ålderdomliga delar av Resident Evils gameplay som Capcom förmodligen aldrig vågade röra.

Dreamfall Chapters släpptes episodvis till PC men fick i våras äntligen en komplett release till konsol. Jag har spelat det portionsvis och påmints om varför jag gillade Dreamfall: The Longest Journey så mycket och kunde överse med dess uppenbara brister. Varken grafiken, kontrollen eller det tekniska i övrigt imponerar i Dreamfall Chapters. Det är lite hafsigt, lite stötigt och lite opolerat.

Lyckligtvis håller Ragnar Törnqvists berättelse mig klistrad, och allt från miljöer till dialog gör att jag bara måste fortsätta. Dreamfall Chapters är förmodligen tämligen obegripligt för den som inte redan har spelat något av de två tidigare spelen, så om du är sugen på detta rekommenderas att du letar fram The Longest Journey och Dreamfall på Ebay först.

Little Nightmares är årets hittills största positiva överraskning (recension här). Svenska Tarsier Studios lilla skräckmysiga äventyr, som är över på drygt tre timmar, är en perfekt upplevelse för dig som gillar atmosfäriska, korta men intensiva spel. Nu har dessutom dlc bekräftats, så det kommer mer.

Så mycket mer har jag inte hunnit sätta tänderna i under våren. Nu när lägenhetsförsäljning, husköp och flytt är över hoppas jag kunna hinna och orka spela lite mer. Spelen är åtminstone uppackade.

Det finns gott om spel som väntar. Horizon Zero Dawn är jag sugen på att testa, men det är förmodligen inte min kopp te och framför allt alldeles för tidskrävande. Backloggen hemma är dessutom så pass stor att jag nog helt enkelt måste börja avverka det som finns tillhands.

Från och med i augusti rullar det däremot på med nya spel som inte kan avvaras. Sonic Mania (multiformat) och Uncharted: The Lost Legacy till PlayStation 4 släpps nästa månad, sedan följer Cuphead och Forza Motorsport 7 till Xbox One i september. Därefter är vi inne i julruschen med fler spelreleaser än jag vågar räkna upp.

Serier, spel och böcker – det är mycket som pockar på uppmärksamhet just nu. Det skulle faktiskt sitta skönt med semester.

Cuphead släpps till PC och Xbox One den 29 september.
Det ser galet ut, men hur kul det är att spela får vi se.

(Visited 98 times, 1 visits today)