Det må låta som en rubrik från svunna tider, men Yu Suzukis team Ys Net har på spelets Kickstarter-sida bekräftat att de inte kommer visa upp något från Shenmue III på årets E3-mässa.

Eftersom vi inte hade fått minsta antydan om att spelet skulle visas upp var beskedet ganska väntat. Ys Net har varit sparsamma med bilder och filmklipp från Shenmue III sedan det gick in i produktion. Det kan tolkas som att arbetet går segt, men den positivt lagde skulle kunna hävda att det är bättre att de fokuserar på att få spelet klart än att lägga tid på att skapa en E3-trailer för våra lystna blickar.

Jag lutar åt det senare, men kan samtidigt inte låta bli att undra över hur långt arbetet egentligen har kommit. Givet hur oerhört lite vi har fått se lutar det definitivt åt en rejäl försening.

Än så länge har inte Suzuki bekräftat att Shenmue III kommer att försenas. Men det skulle förvåna oerhört om det inte blir minst ett halvårs försening. Min gissning är att vi får vänta till slutet av 2018 innan vi får följa fortsättningen av Ryo Hazukis resa på den kinesiska landsbygden.

För mig och många andra kommer det ändå ha varit värt väntan.

(Visited 53 times, 1 visits today)