Resident Evil 7: Biohazard, Capcoms andra makeover av Resident Evil sedan starten 1996 (den första var Resident Evil 4), har fått en pigg start. Bara under den första veckan såldes 2,5 miljoner spel. 73 procent av dem såldes till PlayStation 4, 25 procent till Xbox One och ynka 2 procent till PC.

Capcom har haft väldigt höga mål för sitt nya skräckspel så detta är en nödvändigt start för att förväntningarna ska kunna infrias.

Nu står det klart att Resident Evil 7 har fått den tredje bästa starten i seriens historia i Storbritannien, och givetvis toppar det säljtoppen just nu. Allra snabbast ur startblocken var Resident Evil 5, som släpptes 2009 till Xbox 360 och PlayStation 3.

Det finns ännu gott om tid för Resident Evil 7 att nå Capcoms högt ställda mål, men då krävs att spelet ligger kvar på topplistorna inte minst i Nordamerika under en lång tid framöver.

(Visited 47 times, 1 visits today)