…läskigt. Väldigt läskigt. Men det är mer än så, det är direkt obehagligt att spela.

Resident Evil har historiskt aldrig varit obehagligt på samma sätt som Silent Hill. Det har handlat om korta stunder av panik på grund av en styltig kontroll och enkla men effektiva skrämseleffekter. Med åren har det blivit alltmer actionbetonat för att i Resident Evil 6 till slut landa i något som mer liknar Call of Duty.

Resident Evil har således aldrig varit jobbigt att spela på ett psykologiskt plan. Jag behöver spela mer av Resident Evil 7: Biohazard för att kunna bedöma om obehaget bara är tillfälligt eller om det finns där genom hela spelet. Striderna som visats i en rad trailrar har inte sett så jättespännande ut.

En sak är dock säker: skräck gör sig bäst i första person, och råkar du har en PlayStation VR hemma vet du vad du ska använda den till nu.

(Visited 61 times, 1 visits today)