Välj en sida

Sedan PlayStation 4 lanserades och blev en omedelbar succé har Sony varit generösa med att redovisa hur pass bra konsolen har sålt.

I början av december meddelade Sony att de sålt 50 miljoner PS4. Nu får vi veta att de sedan dess har sålt ytterligare 3,4 miljoner konsoler, vilket gör att PS4 alltså står på 53,4 miljoner globalt. Julhandeln blev som väntat en stor framgång. Mellan den 21 november och den 1 januari krängde Sony hela 6,2 miljoner PS4-konsoler.

Uncharted 4: A Thief’s End, en av fjolårets stora releaser till PS4, hade så sent som den 21 december sålt i 8,7 miljoner exemplar. En hel del av dem lär vara bundlingar eftersom spelet packats ihop med konsolen under en tid.

Microsoft har varit knäpptysta sedan Xbox One fick stryk av PS4 i Nordamerika i november (nästa fredag får vi veta om PS4 även vann december). Vi vet inte hur mycket Xbox One har sålt globalt eftersom Microsoft inte säger ett pip om saken.

Kvalificerade gissningar landar någonstans runt hälften av PS4, vilket i så fall skulle kunna betyda 26 miljoner. Det förefaller alltmer osannolikt att Xbox One ska lyckas komma ens i närheten av den försäljning som Xbox 360 åstadkom.

Xbox 360 var lite unik på så vis att den efter hela fem år på marknaden kom in i ”andra andningen” tack vare Kinect. Microsoft hoppas förstås att Scorpio ska kunna erbjuda ett liknande uppsving. För PS4 verkar det däremot inte behövas – försäljningen har varit stabil sedan 2013 och visar inga tecken på att avta.

(Visited 41 times, 1 visits today)