Eftersom alla pratar om Switch just nu (och de flesta tycks både besvikna och lite chockade över att Nintendo hade så lite att visa upp 40 dagar innan lanseringen) har konsolförsäljningen i Nordamerika hamnat i medieskugga.

Microsoft skickade ut ett pressmeddelande och berättade att Xbox One slog försäljningsrekord i december. Exakt hur mycket det betyder sade de, förstås, inget om, men nytt rekord innebär mer än 1 376 000 enheter en enskild månad (i december 2015 såldes 1 370 000 enheter medan PS4 den gången klättrade närmare 1,6 miljoner).

Rekordet räckte ändå inte för att slå PlayStation 4, som åter igen var den bäst säljande konsolen i Nordamerika. Däremot var Xbox One den enda konsolen som ökade jämfört med i december året före, så trots PS4 Pro och PSVR lyckades alltså PS4 inte nå samma nivå som ett år tidigare.

Eftersom Microsoft gillar att hitta positiva nyheter även när de får stryk har de konstaterat att Xbox One sålde bäst under årets andra halva. Ja, så kanske man också kan räkna.

(Visited 46 times, 1 visits today)