På E3-mässan 2015 avslöjades en Kickstarter-kampanj för ett spel vi var många som hade gett upp hoppet om: Shenmue III. Spelet samlade in 6,33 miljoner dollar och har sedan dess lyckats få in drygt ytterligare lite så att den insamlade summan från fans är 6,66 miljoner.

Sedan Kickstarterkampanjen avslutades har det varit relativt tyst kring utvecklingen av Shenmue III. Ys Net skickar uppdateringar med jämna mellanrum och ett antal kortare intervjuer med Yu Suzuki har gjorts, men förutom en handfull bilder från en tidig fas i utvecklingen är det inte varit mycket som har nått allmänheten.

På sajten Gematsu meddelas att förarbetet nu går in i slutskedet. Härnäst väntar det som utvecklarna kallar ”full-scale production”. Tidigt under nästa år väntas vi få se filmer från spelet.

Officiellt är det fortfarande i slutet av 2017 som Shenmue III ska släppas till PlayStation 4 och PC, men det har hela tiden låtit väldigt tidsoptimistiskt i mina öron. Första halvåret 2018 låter betydligt mer sannolikt, och jag förväntar mig att vi under nästa år kommer få en officiell försening bekräftad.

Shenmue III kan förbokas till PS4 via Slacker Backer-sajten. Från och med den 15 december kan spelet även förbokas till PC.

(Visited 38 times, 1 visits today)