Välj en sida

PlayStation 4 fortsätter sitt segertåg över världen. Sony uppger nu att de sålt över 50 miljoner enheter till kund och att Black Friday var den bästa någonsin för PS4.

Så sent som den 30 september hade Sony skeppat 47,4 miljoner enheter till butik, men nu handlar det alltså om antalet konsoler som sålts direkt till kund och därmed lämna lagerhyllan hos återförsäljarna.

Försäljningen inkluderar även PS4 Pro, men hur fördelningen mellan PS4 Slim och PS4 Pro ser ut under november vet vi inget om. Däremot tyder nu det mesta på att Sony faktiskt bröt Microsofts segertrend och tog hem november i USA – senast på fredag ska vi få veta mer om detta.

Det är desto tystare från Microsoft just nu. Vi vet i skrivande stund inte om Xbox One faktiskt fick stryk i november. Men en sak vet vi, och det är att tystnad alltid är lika talande som ett pressmeddelande. I PR-geniernas värld finns det ingen heder i att komma tvåa.

Sony låter också meddela att det har sålts drygt 369 miljoner spel till PS4 hittills, vilket ger ett snitt på 7,4 spel per såld konsol. Det, mina damer och herrar, är en solid så kallad attach rate.

(Visited 17 times, 1 visits today)