Kungen har återvänt. PlayStation 4 var den bäst säljande konsolen i Nordamerika i november, berättar NDP Group. Som väntat tog alltså PS4 tillbaka tronen från Xbox One efter att Microsoft suttit på den i fyra månader.

Orsakerna är sannolikt flera, men attraktiva bundlingar och lanseringen av PS4 Pro har säkerligen bidragit mest. I dagsläget vet vi inte hur stort gapet till Xbox One S var, vi får vänta ett tag på eventuella läckta siffror. Men segern kan inte sägas vara annat än väntad.

I december släpps The Last Guardian till PS4 och Dead Rising 4 till Xbox One. Detta är de exklusiva spel som ska locka köpare till endera format, men sannolikt är det bundlingar av multiformatsspel som Battlefield 1 och FIFA 17 som kommer ha störst effekt. Det är dessutom troligt att PS4 Pro kommer ha en rätt stor påverkan på försäljningen även i december.

Noterbart är att vi inte har hört ett pip om hur försäljningen av PlayStation VR går. Inte sedan lanseringen i Japan har vi fått några uppgifter att bolla med. I vanlig ordning är tystnad ett dåligt tecken – om PSVR hade flugit av hyllorna hade vi förmodligen hört om det nu.

(Visited 41 times, 1 visits today)