Under fredagen släpptes siffrorna för den nordamerikanska spelförsäljningen. Sedan tidigare vet vi att PlayStation 4 var bäst säljande konsol, men några siffror har ännu inte läckt ut.

Även om det finns ljuspunkter minskade faktiskt spelförsäljningen med hela 19 procent jämfört med november förra året. Tittar vi på hårdvara sjönk försäljningen med hela 35 procent.

De positiva nyheterna är försäljningen för Pokémon Sun/Moon, som är rekord i Pokémon-serien. Detta gläder säkerligen Nintendo, som även kunde se hur minikonsolen NES Classic Mini flög av hyllorna i 196 000 exemplar (vilket troligen var allt som fanns att tillgå).

Andra utropstecken på speltoppen är Titanfall 2. Spelet fick en svag start, det luktade rent av fiasko, men det repade sig uppenbarligen under de efterföljande veckorna och knep en finfin femteplats på årets största försäljningsmånad. Det kan bara kallas för revansch.

Personligen hade jag gärna sett Rise of the Tomb Raider på den här topplistan, men det lyckades inte ta sig in på vare sig den fysiska eller digitala topp 10 i november.

Speltoppen i november i Nordamerika
01. Call of Duty: Infinite Warfare
02. Battlefield 1
03. Pokémon Sun*
04. Pokémon Moon*
05. Titanfall 2
06. NBA 2K17
07. Madden NFL 17
08. Watch Dogs 2
09. The Elder Scrolls: Skyrim*
10. FIFA 17

Källa: NPD


*(Digital försäljning ej inräknad.)

(Visited 39 times, 1 visits today)