Välj en sida

Det är inte den första filmen som handlar om utomjordiskt besök och knappast heller den sista.

Tolv vertikala Pågenlimpor siktas runt om planeten. Vi har uppenbarligen fått besök. Men vad vill de? Vill de något ont? Den amerikanska militären kräver i vanlig ordning svar, och precis som vanligt är det en kunnig civilist som tas in som expert. Denna gång för att försöka kommunicera.

Arrival är inte den actionstinna berättelse vi är vana vid när någon knackar på hos mänskligheten. Det är tvärtom en stillsam och närmast sävligt berättad historia. Intressant är det nästan hela tiden, men spännande blir det aldrig. Jag tror inte jag var ensam att gäspa i biosalongen.

I slutändan gapade Arrival efter lite för mycket och blev det en rätt platt historia. Trots sin ambitiösa framtoning.

2/5

(Visited 27 times, 1 visits today)