Välj en sida

Nintendo har visserligen visat upp Switch i form av en trailer, men vare sig pris eller lanseringsdatum har bekräftats. Därför fortsätter ryktesspridningen.

Enligt de senaste ryktena från Laura Dale, som visat sig ha rätt om mycket hittills, kommer Nintendo lansera två modeller av Switch i Storbritannien: Ett baspaket för 199 pund och ett med större internminne och ett spel för 249 pund.

Det är snäppet under vad de två modellerna av Wii U kostade vid lansering (249 respektive 299 pund). Återförsäljaren Game har satt förbokningspriset till 199 pund.

Om uppgifterna stämmer har Nintendo lagt sig på ett rimligt pris. Förmodligen är vinstmarginalen knapp, men det spelar mindre roll. Det är på spelen de ska tjäna pengar, och efter att ha missbedömt marknaden med Wii U är det viktigt att ha rätt pris från början med Switch.

Den 12 januari ska Nintendo berätta mer om sin nya konsol. Tills dess kan vi bara fortsätta att spekulera.

(Visited 40 times, 1 visits today)