NPD släppte under fredagen uppgifter om den nordamerikanska spel- och konsolförsäljningen i oktober. Som tidigare rapporterat var Xbox One den bäst säljande konsolen men om man räknar enskilda modeller vann PS4 med sin Uncharted 4-bundle.

Xbox One ökade med 8 procent jämfört med samma tid i fjol, men priset på konsolen har fallit med hela 17 procent, så vem som helst kan räkna ut att Microsoft inte tjänar så mycket pengar på hårdvaran. Noterbart är också att gamla 3DS ökar jämfört med i fjol för femte månaden i rad.

På spelsidan är som väntat Battlefield 1 i topp. Xbox One-exklusiva Gears of War 4 tar en tredjeplats, men då är den digitala försäljningen inte inräknad. Olika sätt att räkna har gjort topp 10-listan från Nordamerika allt mindre relevant.

Titanfall 2 lyckas som synes ta sig in på topp 10, trots en release i slutet av oktober. Dock uppges spelet trots fina recensioner inte alls ha levt upp till förväntningarna försäljningsmässigt de senaste veckorna, vilket kan sätta frågetecken för en uppföljare.

Att lansera Titanfall 2 samma månad som Battlefield 1 var väl kanske inte så begåvat.

Spelförsäljning i USA oktober
01. Battlefield 1
02. Mafia III
03. Gears of War 4 (exkl. digital försäljning)
04. FIFA 17
05. NBA 2K17
06. The Elder Scrolls V: Skyrim (exkl. digital försäljning)
07. WWE 2K17
08. Civilization VI
09. Titanfall 2
10. Madden NFL 17

Källa: NPD

(Visited 58 times, 1 visits today)