PlayStation 4 Pro är nu ute i handeln i både väst och öst. Några siffror för Nordamerika och Europa har vi inte fått ännu, men i Japan sammanställs försäljningssiffror för spelkonsoler på veckobasis vilket förstås underlättar.

Famitsu berättar att PS4 Pro på bara tre dagar har sålt i drygt 65 000 exemplar. Lägg därtill de 28 000 PS4-konsoler som sålts ytterligare så ser vi att Sonys konsol har kommit upp i 93 000 sålda enheter på en enskild vecka. Det är riktigt bra.

Huruvida intresset för PS4 Pro håller i sig återstår att se. Det är en modell som kostar mer än standardmodellen och hittills har få spel visat på någon markant skillnad, så frågan är hur många som är beredda att betala mer för så pass lite extra. Dessutom krävs ju en TV som klarar både 4K och HDR för att få ut maximalt av PS4 Pro.

PS4 har gått ganska trögt i Japan sedan lanseringen för tre år sedan. Det var först ganska nyligen som den passerade Wii U i antalet sålda enheter och den lär aldrig nå PS3 på 10 miljoner.

Om ett år ska Microsoft försöka sig på samma trick – att släppa en uppgraderad konsol som kostar mer och kräver en bättre TV. Framgångarna för PS4 Pro blir en referensram för Xbox One Scorpio.

(Visited 56 times, 1 visits today)