Om du frågar Xbox-chefen Phil Spencer vilket som är hans favoritspel till den första Xbox svarar han Voodoo Vince.

Äventyret med den lilla trasdockan fick oförtjänt lite uppmärksamhet. Xbox var inte direkt den bästa platsen för plattformsäventyr, vilket gjorde att det glömdes bort och begravdes i dammet från storsäljare som Halo 2, Star Wars: Knights of the Old Republic och Ninja Gaiden.

Originalets skapare Clayton Kauzlaric är glad åt att spelet nu får en andra chans två generationer senare:

I’m super excited to bring Voodoo Vince back. Backward compatibility was never possible due to the nature of our game Engine, but the ID@Xbox program got me thinking about publishing an HD remastered version independently, with much of the game rewritten from the ground up to run on newer hardware.

Och så blev det alltså. Vilket gläder oss som aldrig spelade originalet när de begav sig. Voodoo Vince: Remastered ska släppas till Xbox One och PC i början av 2017.

Tills dess, se den första trailern här!

(Visited 88 times, 1 visits today)