Stockholm har haft spelutställningar, senast den populära Game On 2.0 på Tekniska museet för några år sedan. Men inget permanent museum. Det blir det ändring på när Stockholms spelmuseum öppnar portarna.

Bakom museet står bland andra speltidningen Levels chefredaktör Tobias Bjarneby och museet öppnar den 1 september, på dagen 30 år efter att Nintendo lanserade Nintendo Entertainment System, NES.

Museet ska innehålla allt från 70-talets Space Invaders till moderna VR-spel. Min förhoppning är att det inte blir alltför Nintendo-centrerat utan även ge en bra bild av den spelhistoria som Sega, Amiga och andra uppstickare bidragit med genom åren.

Stockholms spelmuseum ligger på Markvardsgatan 2 i Stockholm. Öppettider blir onsdag 12-20, torsdag-fredag 11-17 och lördag-söndag 10-16.

(Visited 62 times, 1 visits today)