Välj en sida

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, spelet som utannonserades för två år sedan men fick sin undertitel först på årets E3, är det mest ambitiösa Zelda-spelet hittills. Det är ett mycket större och öppnare spel än Zelda-fansen är vana vid, och detta kräver förstås resurser.

Shigeru Miyamoto har i ett samtal med investerare (översatt här) sagt att Nintendo måste sälja två miljoner exemplar av spelet för att det ska gå runt ekonomiskt.

Detta betyder i klartext att nya Zelda är ett av de mest ambitiösa projekt som Nintendo någonsin gett sig i kast med. Företaget är inte direkt vant vid öppna världar utan har hållit sig ganska strikt till gamla mallar både när de utvecklat nya spel i Mario– och Zelda-serierna på sistone. Med detta spel tar Nintendo, kan man säga, steget in i nutiden.

Kommer The Legend of Zelda: Breath of the Wild nå det nödvändiga försäljningsmålet? Ja, det tror jag. Det mesta tyder på en sorts dubbelrelease, vilket betyder att det sannolikt blir Nintendos sista spel till Wii U och ett av de allra första till den kommande konsolen NX. Sammantaget bör de finnas tillräckligt med kundunderlag för att nå två miljoner sålda exemplar utan större problem.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild ska släppas under 2017.

(Visited 17 times, 1 visits today)